Trendy v přírodní kosmetice

S přibývajícím zájmem o udržitelnost a zdravý životní styl se stále více lidí obrací k přírodní kosmetice. Průmysl přírodní kosmetiky neustále inovuje a přináší produkty, které jsou nejen šetrné k životnímu prostředí, ale i efektivní. V tomto článku se podíváme na hlavní aktuální trendy v přírodní kosmetice.

 

1. Zero-waste balení

Ekologické balení je již několik let v kurzu, ale v roce 2024 se očekává, že se zero-waste přístup stane normou. Značky přírodní kosmetiky budou inovovat v oblasti obalových materiálů, přičemž se zaměří na kompostovatelné, recyklovatelné a znovupoužitelné možnosti. Očekávejte více produktů v skle nebo v obalech z recyklovaného papíru, které je možné snadno recyklovat nebo kompostovat.

Mrkněte na naše náhradní balení, ušetřete přírodu i nějakou tu "kačku": https://www.renovality.cz/nahradni-baleni/

 

 

2. Lokální a eticky získané suroviny

Spotřebitelé si čím dál více váží transparentnosti a etického původu produktů. V roce 202č se předpokládá, že značky, které používají lokálně získané suroviny a podporují lokální komunity, získají na popularitě. Přírodní kosmetika obsahující lokalizované bylinné extrakty nebo oleje bude vysoce žádaná pro svou svěžest a udržitelnost.

My, Renovality, si lisujeme své oleje sami a máme i vlastní pražírnu kávy na dřevě. Máme tak vše pod kontrolou a ve svých balíčcích obdržíte čerstvě upraženou kávu a čerstvě vylisované olejíčky.

 

 

3. Probiotika a prebiotika v kosmetice

Vliv mikrobiomu na zdraví pokožky je stále více obdivován a probiotika a prebiotika se rychle stávají běžnou součástí přírodní kosmetiky. Tyto složky pomáhají udržovat rovnováhu a zdraví pokožky, zvyšují její odolnost a zlepšují vzhled. Produkty s těmito složkami jsou ideální pro citlivou nebo problematickou pleť.

Již zanedlouho můžete očekávat takový krém v naší korejské řadě!

 

4. Multifunkční produkty

V dnešní uspěchané době mají zákazníci tendenci hledat produkty, které mohou sloužit více účelům najednou. Multifunkční přírodní kosmetika, jako jsou balzámy, které lze použít na rty, tváře i jako krém na ruce, nebo oleje, které slouží pro vlasy, tělo i obličej, se stanou v roce 2024 ještě populárnějšími.

Můžeme doporučit naše olejíčky, které jsou opravdu univerzální a využijete je, jak je psáno výše, na pleť pokožku těla i na vlasy: https://www.renovality.cz/kosmeticke-oleje/

 

5. Udržitelné a inovativní technologie

Vědecký pokrok umožňuje značkám přírodní kosmetiky vytvářet inovativní produkty, které jsou šetrné k životnímu prostředí a zároveň vysoce účinné. Například technologie získávání surovin bez zbytečného plýtvání nebo využití zelené chemie pro vývoj bezpečnějších a stabilnějších formulací bude v roce 2024 klíčové.

Mrkněte třeba na náš Krém proti akné, který obsahuje inovativní složení ACNILYS®: https://www.renovality.cz/pletovy-krem-proti-akne/

Pokud máte citlivější pleť, jste těhotné nebo kojíte, je pro vás skvělou volbou Bakuchiol - náhrada retinolu: https://www.renovality.cz/bakuchiol-face-serum-30ml---anti-age-natural-retinol/

  

6. Personalizovaná přírodní kosmetika

Trend personalizace dosáhne i sféry přírodní kosmetiky. Spotřebitelé budou hledat produkty, které jsou přizpůsobeny specifickým potřebám jejich pokožky. Značky mohou nabízet customizace produktů nebo vyvíjet produkty, které lze upravit přidáním specifických aktivních látek podle typu pokožky či osobních preferencí.

 

Přírodní kosmetika není jen trend; je to krok k zdravějšímu a udržitelnějšímu způsobu života, který má pozitivní dopad jak na jednotlivce, tak na celou planetu!