Tradiční korejské ingredience - trend, který oslovuje svět

Počátky estetiky a zdraví

Historie korejské kosmetiky sahá tisíce let zpět do období Silla (57 př. n. l. – 935 n. l.), kdy krása a péče o pleť byly důležitou součástí každodenního života. V té době lidé věřili, že vnější krása je odrazem vnitřního zdraví. Proto se k výrobě kosmetiky používaly pouze ty nejčistší a nejpřírodnější složky, jako jsou bylinné extrakty, med, zelený čaj a různé druhy kořenů a květů.

Jedním z nejstarších a nejzajímavějších produktů byl "baeykyun", pudr na obličej vyrobený z perel a mořských řas. Tento prášek byl použit ke zlepšení tónu pleti a přidání jasu. Dokonce i královské dvory měly své vlastní tajné recepty: například královna Inhyeon používala pleťové masky vyrobené z drcených nefritových kamenů a lotosových květů k osvěžení a omlazení pleti.

S příchodem 20. století a západními vlivy se korejská kosmetika začala modernizovat. Po druhé světové válce, kdy se Korea otevřela světu, začaly do země proudit nové technologie a suroviny.

Dnešní korejská kosmetika je synonymem pro inovaci, kvalitu a účinnost. Korejci jsou průkopníky v používání přírodních ingrediencí, jako je hlemýždí mucin, fermentované přísady, výtažky z čajovníku, mořské řasy nebo včelí jed, které nabízejí širokou škálu výhod pro pokožku. Tyto složky jsou známé svými skvělými účinky na pokožku a dokážou zázraky.

Jedním z hlavních důvodů, proč jsme se rozhodli zařadit korejské ingredience do naší kosmetiky, je fakt, že je to víc než jen trend. Jedná se o filozofii, která se zaměřuje na prevenci a dlouhodobou péči o pleť. Mnoho ingrediencí pochází z tradiční korejské medicíny a přírodních zdrojů.

 

 

 

Přírodní ingredience: Síla země a moře

Jedním z pilířů úspěchu korejské kosmetiky je její silná orientace na přírodní složky. Korejci věří, že příroda má nejsilnější léčivou sílu a jejich kosmetické produkty jsou bohaté na různé rostlinné výtažky a další přírodní složky. V našich produktech si můžete vychutnat výhody a účinky těchto úžasných ingrediencí:

 

Řasy

Produkty obsahující řasy jsou pro vaši pokožku jako mořské poklady. Řasy jsou bohaté na minerály a vitamíny, které hydratují pokožku a chrání ji před škodlivými vnějšími vlivy.

 

Aloe Vera

Aloe Vera je další oblíbenou ingrediencí, která se často používá v korejské kosmetice. Jeho hydratační a zklidňující vlastnosti jsou neocenitelné, pokud máte suchou nebo podrážděnou pokožku. Aloe Vera obsahuje vitamíny, minerály a aminokyseliny, které pokožku nejen hydratují, ale také regenerují. Přemýšlejte o Aloe Vera jako o přírodním hydratačním nápoji pro vaši pokožku, díky kterému bude vypadat svěže a zářivě.

 

Fermentované přísady

Fermentace je proces, který zvyšuje účinnost rostlinných a dalších přírodních složek. V korejské kosmetice se často používá fermentovaný rýžový extrakt nebo fermentované sójové boby. Fermentované extrakty, jako je fermentovaný rýžový extrakt nebo fermentovaný kvasnicový extrakt, jsou plné vitamínů, aminokyselin a antioxidantů. Fermentované produkty mají vyšší koncentraci živin a lépe pronikají do pokožky, čímž poskytují hlubší hydrataci a výživu. Jednou z klíčových složek, která se často vyskytuje v korejských produktech péče o pleť, je Bifida Ferment Lysate. Tento zázračný elixír, který je výsledkem fermentačního procesu, má řadu blahodárných účinků na pokožku.

 

Beta Glukan 1000

Beta glukan 1000 je polysacharid, který se nachází v buněčných stěnách některých hub, obilovin a kvasinek. Je známý pro své silné imunomodulační a protizánětlivé vlastnosti. V souvislosti s kosmetikou je však důležité si uvědomit, že beta glukan 1000 není jen obyčejná složka. Samotné číslo 1000 udává jeho molekulovou hmotnost, která má rozhodující vliv na jeho pronikání do pokožky a účinnost. Jednou z jeho nejvýznamnějších vlastností je schopnost pronikat do hlubších vrstev pokožky, kde může účinně působit. Beta Glucan 1000 má jedinečnou schopnost vázat vodu, což z něj dělá vynikající hydratační prostředek. Na rozdíl od běžných hydratačních krémů beta glukan nejen udržuje pokožku hydratovanou, ale také posiluje kožní bariéru a zvyšuje její odolnost vůči vnějším stresorům.

 

Magická síla hub

V korejské kosmetice se používá mnoho druhů hub, z nichž každá má jiné výhody. Ve složení produktů často najdeme houby jako reishi, shiitake, maitake, cordyceps nebo čaga. Každá z těchto hub má své jedinečné vlastnosti a společně tvoří nepřekonatelný komplex, který dokáže zázraky.

 

Houby Reishi

Reishi, známá také jako "houba nesmrtelnosti", je jednou z nejcennějších hub tradiční čínské a korejské medicíny. Tato houba je plná antioxidantů, které bojují proti volným radikálům a pomáhají předcházet předčasnému stárnutí pokožky. Reishi obsahuje také beta-glukany, které mají silné protizánětlivé vlastnosti, díky čemuž je tato houba ideální pro citlivou nebo podrážděnou pokožku.

Příklad: Pokud máte problémy s růžovkou nebo chronickým zarudnutím, krém s extraktem z reishi vám může přinést úlevu a zlepšit celkový vzhled vaší pleti.

 

Chaga: Super antioxidant

Chaga, často nazývaná "královna hub", je silný antioxidant, který chrání pokožku před oxidačním stresem. Obsahuje také vysoké množství melaninu, který pomáhá chránit pokožku před škodlivými UV paprsky a zlepšuje její schopnost bojovat proti poškození sluncem.

Příklad: Pokud se v létě hodně vystavujete slunci, čaga může být vaším nejlepším přítelem, který pomáhá minimalizovat poškození a udržovat vaši pokožku mladistvou.

 

Cordyceps: Posilovač energie

Cordyceps je houba, která je v korejské medicíně považována za elixír energie a vitality. Používá se v kosmetice pro svou schopnost zlepšovat obnovu buněk a zvyšovat energii v kožních buňkách. To vede k zářivější a mladistvější pleti.

Příklad: Pokud vaše pleť vypadá unaveně a bez života, maska nebo sérum s cordycepsem může přinést okamžitý osvěžující a revitalizační účinek.

 

Aqua Activ H

Aqua Activ H je výsledkem inovativního výzkumu a technologie, která pochází přímo z korejských laboratoří. Jedná se o bioaktivní složku, která je známá svými hydratačními a regeneračními vlastnostmi. Tato složka je vytvořena kombinací různých přírodních extraktů, minerálů a peptidů, které spolupracují na zlepšení stavu pokožky.

 

Trend, který oslovuje svět

Jedním z příkladů, který ilustruje jedinečnost korejských produktů, je takzvaná rutina péče o pleť v 10 krocích. Tento koncept se může zdát západním ženám složitý a časově náročný, ale v Koreji je běžnou součástí každodenního života. Každý krok má svůj význam – od dvojitého čištění, přes tonikum, esenci, séra až po hydrataci a ochranu před sluncem. Tato rutina zajišťuje, že pokožka dostane vše, co potřebuje, v nejlepší možné kvalitě a ve správném pořadí.

Jedním z důvodů, proč vyzkoušet kosmetiku s korejskými přísadami, je její schopnost přizpůsobit se různým typům pleti a potřebám. Ať už máte suchou, mastnou, smíšenou nebo citlivou pleť, vždy najdete produkt, který je pro vás ten pravý. A co je nejdůležitější, tyto produkty skutečně fungují.

Korejská kosmetika není jen trendem, je revolucí v péči o pleť. Viditelné výsledky, důkladné složení a přírodní ingredience jsou důvody, proč si získal srdce lidí po celém světě. Pokud jste již vyzkoušeli korejskou kosmetiku, víte, o čem je řeč. Pokud ne, možná je čas dát mu šanci a vyzkoušet si na vlastní kůži, co dokáže.

 

Až se tedy příště budete rozhodovat, který kosmetický produkt si vybrat, zamyslete se nad přírodními složkami, které naše kosmetika s korejskými složkami nabízí.

 

Vaše pleť vám za to poděkuje ♥